MRAMOROVÁ BÁBOVKA S JEMNÝM PROUŽKEM – HRNÍČKOVÝ RECEPT
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek cukru-jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, ½ sáčku kakaového pudinkového prášku, 1 polévková lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2-3 celá vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku slunečnicového oleje, citronová kůra,
Postup přípravy
Postup:
Nejdříve vymastíme a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu.
Pak vyšleháme celá vejce s cukrem, po troškách přidáváme olej a mléko s citronovou kůrou a postupně vmícháme obě mouky, předem smíchané s vanilkovým pudinkem a kypřícím práškem.
Do malé mističky vsypeme půlku sáčku kakaového pudinku a dobře promícháme s kakaem. Do další mísy oddělíme asi 1/3 světlého těsta, kam přidáme suchou pudinkovo-kakaovou směs. Pokud tmavé těsto zhoustne, rozředíme ho 1-2 lžícemi vody.
Nakonec do vysypané formy střídavě vlijeme obě těsta a pečeme asi 40-50 minut v předem rozehřáté troubě na 170 st. C.
Dokončení:
Upečenou bábovku necháme ve formě zatáhnout aspoň půl hodiny, pak na ni vložíme drátěnou podložku, nebo otočený talířek a překlopíme. Chvíli ji necháme jen tak „vydýchat“ a potom ji znovu přikryjeme formou, kde ji necháme až do vychládnutí. Můžeme ji konzumovat ihned, ale po pár hodinách zaležení je ještě více chutnější a vláčnější.
Přeji dobrou chuť.
Jemné proužky docílíme, když bílé a tmavé těsto střídavě lijeme po lžících na sebe do jednoho místa..
Podle své chuti můžeme bábovku před podáváním pocukrovat.
Detail kakaových proužků uvnitř bábovky.
Jemné proužky jsou dobře vidět i na boku bábovky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé